Bosna i Hercegovina     | 29.11.2018. 11:51 |

Potvrđena otpužnica protiv Omera Đikanovića zbog teške krađe

FENA Saopćenje

TUZLA, 29. novembra (FENA) - Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog protiv Omera Đikanovića (43), s područja općine Srebrenik, zbog postojanja osnovane sumnje da je 17. septembra 2018. godine u prostorijama firme Murex Špionica počinio produženo krivično djelo teška krađa u sticaju sa krivičnim djelom paljevina.

Đikanović se tereti da je 17. septembra ove godine u večernjim satima, radeći kao čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi, otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko  14.000 KM. Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od 1 milion KM a također je izazvana šteta na samom objektu kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko tri miliona KM.

Nakon ovog događaja optuženi je bio u bjekstvu do 31. oktobra 2018., kada je lišen slobode.

Postupajući tužilac je sudiji za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog da se optuženom produži mjera pritvora, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Dvije odgovorne osobe iz Službe za zapošljavanje TK lišene slobode

Donesena prvostepena presuda za Jasnu Mrkonjić iz Tuzle optuženu za ubistvo

Potvrđena optužnica protiv rektorice Univerziteta u Tuzli Nermine Hadžigrahić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo