Bosna i Hercegovina     | 29.11.2018. 12:24 |

Obilježena 25. godišnjica masakra u ulici Hamdije Kreševljakovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - U sarajevskoj ulici Hamdije Kreševljakovića kod broja 47 danas je obilježena 25. godišnjica masakra.  

Od minobacačke granate ispaljene sa agresorskih položaja na Hladivodama, na tom mjestu  prije 25 godina smrtno je stradalo sedam, a teže i lakše ranjeno četvero Sarajlija. Ubijeni su: Staka Aksentić, Zekerijah Dacić, Ibro Plakalo, Sead Plakalo, Igbal Redžić, Dženan Smajić i Elvedin Zimić.

Cvijeće na spomen-obilježje položile su delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Općine Centar, Unije civilnih žrtava rata KS-a i Udruženja "AntiDejton".

- Ne postoji kazna koja može vratiti ubijene niti  nadoknaditi sve izgubljeno zajedničko vrijeme, ali kazne zločincima zbog istine i historije znače jako puno. Važno je znati i zapisati šta je bilo i ko je šta radio zbog generacija koje dolaze, kako se nikada i nikome ne bi ovo ponovilo - poručeno je danas.

Predsjednica Unije civilnih žrtava rata KS-a Senida Karović je istakla kako je mjesto masakra u ulici Hamdije Kreševljakovića samo jedno, od brojnih, koje svjedoči kako su granatama nasumično ubijani civili Sarajeva, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo