Bosna i Hercegovina     | 29.11.2018. 13:42 |

U Brčko stiže UN Women BiH narančasti autobus

FENA Saopćenje

BRČKO, 29. studenoga (FENA) - Svake godine širom svijeta, od 25. studenoga - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama do 10. prosinca - Međunarodnog dana ljudskih prava, provodi se kampanja "16 dana aktivizma u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja", čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o problemu nasilja nad ženama i djevojčicama.

Ove godine, UN Woman BiH, kao dio globalne akcije provodi kampanju "Isključimo nasilje zajedno nad ženama i djevojčicama" u osam bh. gradova, uključujući i Brčko.

S ciljem animiranja javnosti, kampanja je osmišljena tako da Narančasti UN Women autobus nudi besplatnu lokalnu vožnju, u kojem građani i građanke imaju priliku u direktnom razgovoru s predstavnicima policije, zdravstvenih institucija, socijalnih službi i nevladinih organizacija, saznati više o vrstama nasilja, načinima sprečavanja i zaštiti onih koji su preživjeli nasilje.

Nakon Livna, Bihaća i Banja Luke, narančasti UN Women autobus, 1. prosinca dolazi u Brčko.

Prvi dan vozit će na relaciji Brčko - Brezovo Polje od 7:30 do 11.45 sati, i na relaciji Brčko – Gorice od 13 do 15.30 sati, dok će drugi dan, 2. prosinca, autobus voziti kombinirano, na relacijama Brčko – Razljevo i Brčko – Šatorovići od 7.30 do 14.30 sati.

Nakon Brčkog, autobus putuje u Bijeljinu, Istočno Sarajevo, Mostar i Sarajevo.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'