Sport     | 29.11.2018. 13:34 |

Slišković: Pobjedom protiv Krupe zaključiti polusezonu

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 29. studenoga (FENA) - Nogometaši Zrinjskog zaključit će prvi dio sezone u petak domaćom utakmicom protiv Krupe, i to pred praznim tribinama stadiona pod Bijelim brijegom.

Trener "Plemića" Blaž Slišković očekuje nova tri boda kojima bi njegova momčad potvrdila pobjedu iz prošlog kola na gostovanju kod Tuzla Cityja te zadržala priključak za vodećim Sarajevom.

- Naravno, trebat ćemo se dobro uznojiti i potruditi da dođemo do pobjede, jer Krupa je, iako je u određenoj krizi, u prošlom kolu protiv Željezničara odigrala kvalitetno i pokazala da može. Ni u kojem slučaju ne smijemo ih podcijeniti i vjerujem da to nećemo ni uraditi - kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Što se tiče igračkog kadra, Zrinjskog i dalje muče brojne ozljede. Od ranije Slišković ne može računati na Nevena Laštru, Semira Pezera, Damira Šovšića, Marka Bencuna i Miloša Aćimovića. Utakmicu protiv Krupe propustit će i dva najbolja igrača Zrinjskog u prošloj i tekućoj sezoni Miloš Filipović i Nemanja Bilbija.

Posljednji na listi ozlijeđenih je Dalibor Veselinović, koji je u utakmici protiv Tuzle izašao iz igre nakon svega desetak minuta zbog ozljede zadnje lože.

- Šta je tu je. Igrat ćemo do pauze s ovim kadrom koji imamo. Nadam se da ćemo do početka priprema svi biti zdravi i da ćemo imati puno širi izbor igrača u rosteru - dodao je Slišković.

Od povratka Blaža Sliškovića u klub sredinom kolovoza, Zrinjski je u prvenstvu upisao 9 pobjeda, 3 poraza i 2 remija, što se, po Sliškovićevim riječima, može ocijeniti uspješnom polusezonom.

- Naravno da je moglo i bolje. Imali smo mi nekih kikseva. Mnogi će reći kako nismo osvajali bodove protiv Sarajeva, Željezničara i Širokog, ali smo, za razliku od Željezničara i Širokog, uzimali bodove kod, pod navodnicima, malih ekipa. Prvenstvo se ne dobiva u derbijima, nego na takvim utakmica koje ne smijete kiksati, a derbiji su uvijek otvoreni i ne možete nikad sa sigurnošću računati na pobjedu - ustvrdio je Slišković.

Dodao je kako je zaostatak od 5 bodova za Sarajevom dosta realan s obzirom na ono što je Sarajevo prikazalo u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Utakmica Zrinjski – Krupa igra se u petak s početkom u 14 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Bivši reprezentativac Sjeverne Makedonije potpisao za Zrinjski

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo