FENA biznis     | 29.11.2018. 15:20 |

BBI VIP Business Club suorganizator konferencije pouzdanost 2018

FENA Saopćenje

Vodeća bh. bonitetna agencija LRC BIS i Poslovne novine u saradnji sa BBI VIP Business Clubom uručili su 28. novembra na svečanoj ceremoniji u Sarajevu certifikate i Zvijezde bonitetne pouzdanosti za 80 privrednih subjekata iz BiH.

"Kao neko ko radi sa mnogim uspješnim bh. kompanijama, mogu reći da je stanje bh. ekonomije mnogo bolje nego što se to prikazuje u javnosti. Imamo mnogo pouzdanih kompanija koje su garancija pozitivne biznis klime i sa njima trebamo graditi jaku bh. ekonomiju", istakao je direktor BBI banke, Amer Bukvić.

Proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije.

"Pouzdanost u modernom poslovanju ima veliki značaj jer to podrazumijeva profesionalnost, stručnost, kvalitet i visoke ljudske i profesionalne vrijednosti", istakla je glavna i odgovorna urednica Poslovnih novina, Alena Ahmetspahić-Fočo, na otvaranju konferencije za dodjelu certifikata bonitetno pouzdanim kompanijama i poslovno umrežavanje "Pouzdanost 2018".

"Od 32.292 bh. kompanije, njih 4.511 (14 posto) ispunilo je kriterije bonitetno pouzdanih. To je jedan posto više nego prethodne godine, a kontinuitet bonitetne pouzdanosti u posljednje tri finansijske godine imalo je 1.720 kompanija", kazala je Ahmetspahić-Fočo.

"Naš recept pouzdanosti su zadovoljni zaposlenici. Ako imate jedan zadovoljan kolektiv onda se možete nadati motivisanim i produktivnim radnicima koji isporučuju najbolju uslugu klijentima", naveo je direktor Express Courier BiH Mirza Bavčić.

Direktor kompanije Hifa Oil Izudin Ahmetlić kazao je da privreda BiH ide u dobrom pravcu, ali dosta sporo i da se treba raditi na ubrzavanju procesa.

"Upoređujući period danas sa onim prije deset ili petnaest godina, mogu reći da su uslovi poslovanja u BiH mnogo bolji. Mislim da je jako važno da razvijamo firme koje se mogu boriti na tržištu i da ohrabrujemo privrednike da počnu izlaziti iz okvira BiH ne samo sa proizvodima, nego i sa kreiranjem kompanija jer je to najbolji način da zaštitimo domaće tržište", naveo je Ahmetlić.

U programu konferencije posebno su se istakla predavanja Samira Cerića, uspješnog bh. poduzetnika sa adresom u Londonu te predsjednika Košarkaškog saveza BiH Mirze Teletovića. Cerić koji trenutno aktivno radi na dolasku Formule E u naš glavni grad, govorio je o mogućnosti kreiranja tehnološkog centra u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, dok je Teletović govorio o vlastitim biznisima koje je pokrenuo nakon prestanka aktivnog igranja košarke.

U zabavnom dijelu konferencije, učesnici su se sa Mirzom Teletovićem takmičili u šutiranju slobodnih bacanja, a najuspješnijem je simbolično pripala nagrada "Zvijezda preciznosti". Spisak i rezultati bonitetno pouzdanih kompanija ove godine će prvi put biti objavljeni u specijalnoj publikaciji koju će izdati Poslovne novine krajem godine. 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo