Bosna i Hercegovina     | 29.11.2018. 15:46 |

Obilježen završetak projekta uspostave adresnog registra za općinu Neum

FENA Saopćenje

NEUM, 29. studenoga (FENA) - U Neumu je u srijedu obilježen završetak "Projekta fizičkog označavanja ulica i trgova nazivima i zgrada brojevima i izrada registra prostornih jedinica za općinu Neum".

Skup je organiziran u međusobnoj suradnji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNŽ-a i Općine Neum, a uz potporu "CILAP" projekta.

Uz čelnike općine Neum, skupu su prisustvovali predstavnici jedinica lokane samouprave s područja HNŽ-a i ostali sudionici u realizaciji ovoga projekta.

Načelnik općine Neum Živko Matuško zahvalio je svim akterima u izvedbi projekta te posebno naglasio važnost uspostave adresnog registra i dobrobiti koje donosi kako za domaće stanovništvo, tako i za posjetitelje Neuma.

Direktor Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović također je izrazio zadovoljstvo uspješnom uspostavom adresnog registra u općini Neum te predstavio aktivnosti i rezultate projekata Federalne uprave.

Govorio je o Projektu registracije nekretnina u BiH, o skorom završetku izrade novog DOF-a, o tehničkoj potpori i održavanju E-grunta, o Projektu izlaganja na javni uvid podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta te o aktivnostima koje su važne za općinu Neum.

Direktorica "CILAP" projekta Anđa Zimić zahvalila je prisutnima na uspješnoj suradnji i izrazila zadovoljstvo dosad ostvarenim rezultatima u okviru tog projekta.

Posebno je istakla značaj uspostave adresnog registra, koji je, kako je kazala, na "mala vrata" uguran u projekt zahvaljujući Županijskoj upravi i trenutno predstavlja jednu od njegovih značajnijih komponenti, komponentu u kojoj se postižu najbolji rezultati.

Obilježavanje završetaka navedenog projekta u općini Neum bila je prilika za razmjenu iskustava u radu i poticaj ostalim jedinicama lokane samouprave s područja HNŽ-a da što prije realiziraju ovakav projekt, priopćeno je iz Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Maslać i Jurković: Neum ima potencijal za unaprjeđenje i razvoj turizma

Ministar Dizdar poručio: Neum treba biti primjer suživota

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!