Sport     | 30.11.2018. 10:32 |

Košarkaši BiH danas gostuju u Bugarskoj

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 18.00 sati u Botevgradu  protiv domaće selekcije Bugarske igra susret 3. kola K-grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Novi selektor Vedran Bosnić, koji će danas prvi put sa klupe voditi bh. tim, za predstojeći susret osim glavnih zvijezda Jusufa Nurkića i Džanana Muse, neće moći računati i na povrijeđene Kenana Kamenjaša i Obrada Tomića, zbog čega će Bugarima suprotstaviti podmlađeni tim. 

Nakon kratkih priprema u Zenici, Bosnić ističe da će bh. tim, bez obzira na izostanak važnih igrača te mladost svog tima, ići na pobjedu. 

- Ovo je naš zajednički početak, da se upoznamo i uspostavimo sistem. Na pripremama u Zenici bila je dobra energija, borbenost, dobro smo trenirali. Nažalost, malo smo trenirali, jer u ovom FIBA terminu  nemamo baš puno vremena. Sada to treba da prenesemo na teren i odigramo dobru utakmicu. Ovo je prilika da napravimo dodatnu selekciju i da na djelu vidim igrače. Bugarska je dobra ekipa koja je dugo na okupu. U prošlim kvalifikacijama je pobijedila Fancusku što dovoljno govori o njihovoj snazi - kazao je Bosnić.

Nakon povratka iz Bugarske, bh. tim će nastaviti pripreme u Zenici za naredni duel protiv Finske, koji se igra 3. decembra u zeničkoj Areni. 

U ostalim susretima 3. kola u K-grupi danas se još sastaju  Češka i Francuska te  Finska i Rusija.  

Na tabeli vode Francuska i Češka sa po 15 bodova, slijede Rusija i Finska sa po 11, peta je Bugarska sa 11 bodova, dok je BiH posljednja sa 10 bodova.   

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'