Regija     | 30.11.2018. 09:44 |

Migranti koji su iskočili iz kamiona u Šibeniku u prihvatnom centru u Trilju

FENA Agencije

ŠIBENIK, 30. studenoga (FENA) - Šibenska policija donijela je rješenje o protjerivanju dvojice migranata, 23-godišnjeg Iračanina i 22-godišnjeg Sirijca, koji su u četvrtak oko 11,30 sati iskočili iz kamiona u Njivicama, a nakon ispitivanja su prebačeni u Tranzitni prihvatni centar za strance u Trilju, doznaje se u policiji.

Muškarci, koji su se u kamion bosanskohercegovačkih registracija ukrcali u Livnu, bez znanja vozača, u Hrvatsku su ušli nezakonito te je šibenska policija nakon provedenog istraživanja, donijela rješenje o njihovu protjerivanju, a na godinu dana zabranjen im je ulazak i boravak u Hrvatskoj, prenosi Hina.

Policija je u petak potvrdila da su 23-godišnji irački i 22-godišnji sirijski državljanin u četvrtak oko 11,30 sati u Šibeniku iskočili pri istovaru robe iz kamiona bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, nakon čega su privedeni u policijske prostorije zbog nezakonitog ulaska i boravka u Hrvatskoj.

Vozač kamiona bosanskih registracija firme Dumi Šped za ŠibenikIN je u četvrtak ispričao kako je krenuo iz Livna uobičajenom rutom prevozeći drvenu građu te da nije primijetio ništa neobično.

"Krenuo sam iz Livna najnormalnije kao i svaki dan. Pretpostavljam da su oni ušli odmah u Livnu ili na graničnom prijelazu Kamensko, ali ja ništa nisam primijetio sve dok nisam došao u Šibenik i parkirao se ispred trgovačkog centra. Kad sam išao dignuti ceradu vidimo sam dva čovjeka. Odsjekle su mi se noge, ja gledam u njega, on gleda u mene. Išao sam zatvoriti ceradu, ali jedan je iskočio vani, a za njim i drugi i krenuli su trčati prema brdu", ispričao je vozač koji je kazao da mu je to prvi put da mu se nešto ovako dogodio, ali od kolega je čuo da se ovakve stvari događaju sve češće.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Kipar apeluje na odlučnu akciju EU u zaustavljanju dolaska sirijskih izbjeglica preko Libana

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'