Kultura     | 30.11.2018. 13:20 |

Ovogodišnji IFET vrata za djecu i mlade otvara 1. decembra u BNP Zenica

FENA Saopćenje

ZENICA, 30. novembra (FENA) - Internacionalni festival edukativnog teatra IFET otvorit će vrata 1. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica za najmlađe ljubitelje pozorišta, polaznike vrtića i učenike.

Četvrti IFET se ove godine prvi put održava u okviru zimske manifestacije "Zenica Adventure", pod pokroviteljstvom Grada Zenice i u organizaciji Radio-televizije Zenica, pod sloganom "Poklonimo djeci pozorište na dar!".

Direktor BNP Zenica Hazim Begagić i umjetnički rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene Miroljub Mijatović su na konferenciji za medije danas kazali da je cilj festivala stvaranje i odgoj nove pozorišne publike.

Begagić i Mijatović su predstavili bogat program u okviru kojeg će tokom osam festivalskih dana, kako su istakli, biti izvedeno osam predstava iz Mostara, Novog Sada, Zenice, Tuzle, Zavidovića, Banje Luke i Beograda.

Također će biti održana i smotra dramskog stvaralaštva vrtića i škola, nacionalna smotra dramskog stvaralaštva osoba s poteškoćama u BiH, te stručna radionica procesne drame.

Novitet je da će ove godine biti upriličen Takmičarski program u okviru 10. smotre dramskog stvaralaštva vrtića i škola ZDK.

Begagić i Mijatović su kazali da će žiri raditi u glumačkom sastavu Anđela Ilić-Škiljo, Ermina Nišić-Kurevija i Adna Hasanić.

Proglašenje pobjednika će biti upriličeno posljednjeg dana Festivala u subotu, 8. decembra, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću BNP Zenica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održan koncert ansambla violončelista 'Cellissimo' u Zenici

BNP Zenica predvodi dvogodišnji međunarodni projekt 'Feminističko čitanje klasika'

Prvi samostalni koncert sevdalinki zeničkog hora Art Sonore u višeglasnoj i 'a capella' izvedbi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo