Bosna i Hercegovina     | 30.11.2018. 13:14 |

Berton se sastao s predsjednikom Skupštine i dogradonačelnikom Brčkog

FENA Saopćenje

BRČKO, 30. studenoga (FENA) - Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić sastao se u petak s voditeljem Misije OESS-a u BiH Bruceom G. Bertonom.

Tijekom sastanka razgovarali su o dosadašnjoj i budućoj suradnji Skupštine i njezinih radnih tijela s Misijom OESS-a u BiH. Obostrano je konstatirano da je dosadašnja suradnja bila veoma dobra, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta. 

- Ponajprije je istaknuta dobra suradnja s Povjerenstvom za zaštitu ljudskih prava i Povjerenstvom za borbu protiv korupcije. Također, iskazano je zanimanje voditelja Misije OESS-a za uspostavljanje neovisnog tijela za borbu protiv korupcije i informirao sam ga da bismo vrlo brzo, već u idućih desetak dana, mogli doći do odluke koliko će osoba biti angažirano u tom uredu i kada će početi s radom - rekao je Kadrić.

Voditelj Misije OESS-a Bruce G. Berton pohvalio je dosadašnju suradnju i zajedničke rezultate u povećanoj interakciji Skupštine s građanima. Posebno je naglasio doprinos koji je na tom planu dalo Povjerenstvo za ljudska prava  kroz različite aktivnosti provedene u suradnji s nevladinim sektorom.

Predsjednik Skupštine zahvalio je voditelju Misije OESS-a na potpori koju ova organizacija pruža institucijama vlasti Distrikta u demokratizaciji društva.

Uvjeren je da će dosadašnja uspješna suradanja biti nastavljena i u idućem razdoblju.

Voditelj Misije OESS-a u BiH također se sastao i s dogradonačelnikom Brčko distrikta BiH Antom Domićem s kojim je razgovarao o implementaciji regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, koji je do sada vrlo uspješno implementiran u Brčkom, kao i o ostalim aktualnim temama s područja Brčko distrikta BiH.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Uskrsna čestitka gradonačelnika Brčkog

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom