Ekonomija     | 02.12.2018. 10:31 |

Privredna komora FBiH partner konferencije 'Adriatic Wood Days'

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine (PK FBiH) partner je konferencije "Adriatic Wood Days" (AWD) koja će u Dubrovniku 3. i 4. decembra okupiti učesnike iz srednje i jugoistočne Europe koji su povezani sa preradom drveta.

Predstavnici PK FBiH, šumarstva i drvoprerađivačkog sektora, te obrazovnih institucija iz FBiH učestvovat će na konferenciji sa prezentacijama i kao učesnici na panelima. 

Na skupu će se diskutovati o najaktuelnijim temama na šumi baziranog sektora sa eminentnim predavačima iz Bruxellesa, EU i regije. Programski naglasak je na temi budućih sektorskih strategija, te povlačenju sredstava za razvoj iz EU fondova.

Neke od tema na AWD su: trgovina drvetom i marketing šumskih i drvnih proizvoda, gospodarenje šumama, opremanje hotelskih enterijera i produkt dizajn, veća upotreba drveta u graditeljstvu, budućnost biomase i obnovljivih izvora energije, R&D i EU projekti...

Na konferenciji će se kompanijama omogućiti uvid u tržišna kretanja, a to će također biti prilika da se nacionalne institucije koje su odgovorne za pripremu budućih politika i strategija susretnu sa predstavnicima privrede, klastera, nevladinim sektorom i razmjene mišljenja.

Sektorski događaj o drvnoj industriji u JI Evropi i na Mediteranu organizira Hrvatski drvni klaster, vodeće udruženje u sektoru prerade drveta u Hrvatskoj.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana