FENA biznis     | 30.11.2018. 14:25 |

Sav prihod od prodatih ulaznica BBI banka donirala SOS dječijim selima

FENA Saopćenje

Bosna Bank International  (BBI) sav prihod od prodatih ulaznica za Sarajevo Halal Fair (SHF), koji je nedavno održan u glavnom gradu BiH, donirala je SOS dječijim selima u BiH.

„BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu brigu za najosjetljivije kategorije, stoga smo sav prihod od prodatih ulaznica za Sarajevo halal-sajam, odlučili donirati SOS dječijim selima u BiH i podržati njihov rad“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, koja je uz Islamsku razvojnu banku i Islamsku zajednicu u BiH bila organizator Sarajevo halal-sajma.

Ček za SOS dječije selo Sarajevo, direktorici odjela za fundraising i komunikacije Dženiti Subašić-Radonić  uručila je Emina Šišić, članica Uprave BBI banke.

SHF je okupio učesnike iz više od 40 zemalja te više od 90 izlagača iz cijelog svijeta. Tokom tri dana trajanja SHF-a održani su susreti proizvođača halal-proizvoda iz regije i pružalaca halal-usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske, Malezije, Bahreina, Libije, Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Osim izložbenog prostora za izlagače iz cijelog svijeta, Sajam je imao i edukativni karakter. Učenici i studenti iz cijele BiH koji su posjetili Sajam, imali su priliku dobiti informacije o tome šta je zapravo halal- industrija i koje su njene prednosti. Također, organizirani su i paneli na kojima su stručnjaci iz ove oblasti diskutovali na temu važnosti, razvoja, te mogućnostima halal-industrije.

 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

BBI banka nastavlja stipendirati djecu povratnika u Kupresu

Privrednici Brčkog i Bijeljine prepoznali značaj i mogućnosti Sarajevo Business

Završena nagradna igra BBI banke i Mastercarda uručivanjem glavnih nagrada

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo