Servisne informacije     | 01.12.2018. 11:35 |

Narednih dana u BiH sa suncem i povremenom kišom, temperature do 16 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) - U većem dijelu Bosne i Hercegovine sutra će biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove je moguća magla i sumaglica.

U večernjim satima doći će do naoblačenja sa zapada. U Bosni slab jugo, a u Hercegovini, uglavnom, slaba bura. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 5 do 10, na jugu od 11 do 15 stepeni. 

U BiH će u ponedjeljak 3. decembra biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slaba kiša je moguća u Krajini i na zapadu Bosne. Poslijepodne ili u večernjim satima padavine se očekuju u ostatku BiH. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 5 do 11, a dnevne od 7 do 12, na jugu od 12 do 16 stepeni. 

U BiH će u utorak 4. decembra jutro i tokom prijepodneva biti pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom. U ostatku dana bit će bez padavina i doći će do postepenog razvedravanja. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 12 do 15 stepeni. 

U BiH u srijedu, 5. decembra bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove s maglom ili niskom naoblakom. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 7 do 13, na jugu od 12 do 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta