Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 01.12.2018. 11:41 |

Bulić: Praktično se već pripremamo za proljeće

FENA

TUZLA, 1. decembra (FENA) – Nakon dobre igre i velike pobjede u kupu protiv Gračanice, rukometaši tuzlanske Slobode večeras su na novom ispitu. Drugoplasirana ekipa Prve federalne lige – Sjever, dočekuje ekipu Kaknja u susretu u kojem ne smije kiksati.

Trener „solara“ Mirza Bulić kaže kako je njegova ekipa dovođenjem iskusnog golmana Sidika Omerovića osjetno pojačana.

- Vidjelo se to protiv Gračanice, kada je odbranio 17 udaraca, što je, uz inače dobru igru cijele ekipe, bio ključ pobjede u prvom susretu osmine finala Kupa BiH - podsjeća Bulić.

Za duel s ekipom Kaknja kaže kako svakog protivnika treba respektovati, ali i biti svjestan svojih mogućnosti.

- Kakanj je iskusna ekipa, ali imamo veći roster i favoriti smo. Ovisno o kretanju rezultata, svi igrači će dobiti priliku da igraju. Nešto veću minutažu nego inače dobit će mlađi igrači. Poslije nam ostaju susreti s ekipama Lukavca i drugom ekipom Bosne Centrotrans iz Visokog i vjerujem da ćemo zadržati razliku od tri boda za vodećom Krivajom iz Zavidovića - smatra trener Slobode.

Prema njegovim riječima, jasno je da će borbu za prvo mjesto voditi s ekipom Krivaje, a iako još nije okončana polusezona, nakon koje slijedi pauza do februara iduće godine, pripreme za odlučujući dvoboj s Krivajom već su počele.

- Uprava kluba je osigurala sve što treba igračima, a počela je raditi na pojačanjima. Osim Omerovića, već 6. decembra imat ćemo na raspolaganju Amera Denju, koji na treninzima ozbiljno radi i dobit ćemo jakog igrača na poziciji srednjeg beka. Analizirat ćemo i procijeniti na kojim pozicijama će nam trebati još neko pojačanje – zaključio je Bulić u razgovoru za Fenu.

Utakmica Sloboda – Kakanj igra se večeras u Mejdanu od 20 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'