Servisne informacije     | 02.12.2018. 11:02 |

Pretežno oblačno vrijeme naredne sedmice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - U jutarnjim satima, a i prije podne, danas se po kotlinama i uz riječne tokove očekuje magla ili niska oblačnost. Tokom dana u većem dijelu Bosne i Hercegovine pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

U večernjim satima naoblačenje sa zapada. Vjetar u Bosni slab južnog smjera, a u Hercegovini, uglavnom, slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 10, na jugu od 11 do 15 stupnjeva. 

U ponedeljak, 3. decembra očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša se očekuje u Krajini i na zapadu Bosne. Poslije podne ili u večernjim satima padavine se očekuju i u ostatku naše zemlje. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu od 5 do 11, a najviša dnevna od 7 do 12, na jugu od 12 do 16 stupnjeva.

Za utorak, 4. decembra najavljeno je pretežno oblačno vrijeme, jutro i tokom prije podneva, ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom. U ostatku dana bez padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu od 12 do 15 stupnjeva.

U srijedu, 5. decembra sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima ponegdje na zapadu uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. Jutarnja temperature zraka od 1 do 6, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu od 12 do 16 stupnjeva, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom