Ekonomija     | 03.12.2018. 18:53 |

Božićni sajam rukotvorina i Međunarodni sajam kobasica u Tomislavgradu

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 3. prosinca (FENA) - U organizaciji Službe za gospodarstvo, inspekciju i zajedničke poslove, a pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad, 22. i 23. prosinca u Tomislavgradu održat će se Božićni sajam.

Kako je uime općine kazao stručni savjetnik za poljoprivredu Željko Jurić, riječ je o izložbeno-prodajnom sajmu poljoprivrednih proizvoda, rukotvorina i amaterskih likovnih radova.

Otvaranje sajma predviđeno je za petak, 22. prosinca, s početkom u 10 sati, a tijekom oba dana sajma upriličit će se bogat kulturno-umjetnički program.

Pored toga, Udruga "Duvanjski kobasičari" i Općina Tomislavgrad, kao glavni pokrovitelj, bit će domaćini međunarodne smotre i izbora najkvalitetnije kobasice i salame za 2018. godinu.

Izbor i ocjenjivanje vršit će međunarodni žiri, i to u kategorijama domaća duvanjska kobasica, sudžuk, samoborska salama, izvan standarda-kulen i kulenova seka, te pršut za ocjenjivanje, po iskazanoj potrebi.

Po Jurićevim riječima, izbor najkvalitetnije kobasice i salame održat će se 11. i 12. siječnja 2019. godine u Tomislavgradu, uz bogat zabavni i glazbeni program.

"Pozivamo sve duvanjske kao i kobasičare iz drugih susjednih općina da se odazovu ovoj manifestaciji kako bi se napokon uvjerili u kvalitetu domaćih duvanjskih i susjednih kobasica te dodijelili prigodne nagrade kao i zlatnu, srebrnu i brončanu plaketu za najkvalitetnije kobasice", kazao je Jurić.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana