Kultura     | 03.12.2018. 19:17 |

Otvorena izložba 'Treća međunarodna likovna kolonija Srebrenica 2018'

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 3. decembra (FENA) - U Kulturnom centru Srebrenica danas je otvorena izložba slika sa "Treće međunarodne likovne kolonije "Srebrenica 2018". Koloniju je organizirala Župa Zvornik Srebrenica. 

Izložbu je u ime Općine i načelnika Mladena Grujičića otvorio Senad Subašić, koji je posebno naglasio da je i ova kolonija već postala pravi ambasador dobra i mira, jer su i prethodne dvije izložbe vidjeli mnogi gradovi Europe.

Fra Joso Oršolić, utemeljitelj kolonije i Župnik Zvornika i Srebrenice kazao je za Fenu da je danas u Srebrenici bilo lijepo i radosno.

-U prve dvije kolonije nastalo je 77 djela, a treća izložba ima 52 djela. To na poseban način govori o povećanju broja umjetnika i njihovoj želji da njihova umjetnička djela kao cvjetovi što prije postanu jedan prekrasni buket, koji će govoriti o dijalogu, miru i pomirenju što je i projekt Franjevačkog Međunarodnog centra za dijalog, mir i pomirenje – istakao je Oršolić.

Tokom izložbe prisutnima se predstavio hor „Klisa“ iz Župe koji je otpjevao pjesmu pod naslovom „Cesta i Moja majka“, koja je ujedno i autorska pjesma fra. Jose Oršolića.

Pjesma je posvećena svim majkama koje tuguju za svojom djecom, posebno onima koji su stradali u ratu.

Također, danas je nastupio i dječiji hor iz Srebrenice „Kuća dobrih tonova“.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo