FENA biznis     | 04.12.2018. 10:58 |

Amer Bukvić prvi Bosanac u Upravnom odboru IIUM-a

FENA Saopćenje

Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) imenovan je za člana Upravnog odbora „International Islamic University Malaysia“ (IIUM). Međunarodni islamski univerzitet osnovan je na inicijativu Tun dr. Mahathir Mohamada 1983. godine s ciljem da svojim polaznicima obezbjedi vrhunsko obrazovanje, prožeto visokim moralnim i etičkim vrijednostima. Univerzitet ima 14 fakulteta, tri instituta i jedan Centar strateškog nastavnog obrazovanja i osposobljavanja.Trenutno, Univerzitet pohađa 18.800 studenata iz 125 zemalja svijeta. 

Jedan od najprestižnijih univerziteta u Maleziji od 1987. godine proizveo je više od 92 hiljade diplomanata iz 100 zemalja. Među njima su neki od najznačajnih lidera i uspješnih poslovnih ljudi u svojim zemljama. Direktor BBI banke jedan je od istaknutih alumnista ovog Univerziteta, te je osnivačka skupština odlučila imenovati ga u Upravni odbor. 

Pismo sa čestitkom na imenovanju Bukviću, koji je dodiplomske studije završio na IIUM-u, uputio je dr. Maszlee Malik, ministar obrazovanja Malezije i predsjednik IIUM univerziteta. 

„Izbor gospodina Bukvića u Upravni odbor IIUM-a velika je čast za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Naime, ovo je prvi put da je jedan Bosanac i Hercegovac imenovan na ovako visoku poziciju na univerzitetu u Maleziji i to, na prestižnom svjetskom univerzitetu. Osim gospodina Bukvića u Upravnom odboru se nalazi i dr. Makio Miyagawa, ambasador Japana u Maleziji, što govori o povratku Mahathirove vanjske politike „Look East“. Malezija i BiH imaju dugogodišnje prijateljske veze koje će i kroz ovo saradnju biti dodatno ojačane“, izjavio je Emir Hadžikadunić, ambasador BiH u Maleziji. 

Inače, Bukvić se na čelu BBI banke nalazi od 2006. godine. Pod njegovim vodstvom BBI banka je dostigla poziciju srednje velike banke  i posljednjih nekoliko godina svrstava se u red najbrže rastućih banaka u BiH. Bukvić je obrazovanje sticao u Maleziji, Japanu i Engleskoj na IIUM, IUJ,  LBS (London Business School) i na „University of Oxford“. 

„Počastvovan sam ovim izborom. Nastojat ću da budem spona između obrazovnih institucija u našem regionu i Maleziji“, izjavio je Bukvić, koji je, također, član Upravnog odbora International University of Sarajevo (IUS), Univerziteta „Mediteran“ iz Podgorice iz Crne Gore i član Savjetodavnog odbora IEDC Poslovne škole Bled iz Slovenije. 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti