Bosna i Hercegovina     | 04.12.2018. 16:23 |

Džaferović primio ambasadora Francuske u BiH Guillaumea Roussona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas ambasadora Republike Francuske u BiH Guillaumea Roussona

Tokom razgovora su konstatоvani veoma dobri bilateralni odnosi dviju zemalja, kao i da ima prostora za njihovo unapređenje, naročito na ekonomskom planu.

U tom smislu je značajan interes koji su predstavnici Francuske razvojne banke tokom nedavne posjete pokazali za projekte u Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine. Član Predsjedništva BiH Džaferović je naglasio da su članstvo u EU i NATO-u dva osnovna vanjsko-politička cilja BiH. U tom kontekstu je posebno potcrtao ulogu Republike Francuske i njenu konstantnu i iskrenu podršku Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je i o političkoj situaciji, s posebnim osvrtom na postizborni period. Sagovornici su se saglasili da je potrebno što prije uspostaviti stabilnu i efikasnu vlast na svim nivoima, kako bi se što prije nastavilo sa provođenjem reformi i ispunjavanjem uslova za članstvo u euroatlantskim integracijama.

Džaferović јe zahvalio Roussonu na čestitkama povodom izbora u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu