Kultura     | 05.12.2018. 08:57 |

Festival 'Čitalačka zima 2018' okupio veliki broj posjetitelja u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Festival "Čitalačka zima 2018", održan od 27. novembra do 4. decembra u Sarajevu, okupio je više od 800 učesnika, a bila je to prilika da djeca kroz svijet književnosti, umjetnosti i historije spoznaju pozitivne i univerzalne vrijednosti.

Tokom sedam dana trajanja festivala na nekoliko lokacija u Sarajevu djeca su uživala u raznovrsnom programu kao što su književna druženja, lutkarske predstave te mnogobrojne interaktivne i edukativne radionice. Svake godine festival budi sve veći interes kod roditelja, ali i škola i vrtića.

Djeca uzrasta od četiri do 14 godina su kroz interaktivne edukativne radionice ušla u svijet online medija, simbola, putujućih izložbi, ginjol lutaka, ali su imali i priliku da učestvuju u izradi optičkih igračaka, spomenika od gline. Pojedine radionice bile su namijenjene djeci sa invaliditetom, kao i slijepoj i slabovidoj djeci.

Projekat je realizirao Goethe-Institut u BiH u saradnji s mrežom za književnost Traduki, Naučno arheološkim društvom, JU Bibliotekom Sarajeva, Zemaljskim muzejom BiH i Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, saopćili su organizatori.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Sutra otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu