Bosna i Hercegovina     | 05.12.2018. 10:50 |

Igor Crnadak učestvuje na sastanku Ministarskog vijeća OESS-a u Milanu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak će na poziv predsjedatelja Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS), talijanskog ministra vanjskih poslova i međunarodne suradnje Enza Moavera Milanesija, učestvovati na 25. sastanku Ministarskog vijeća OESS-a, koji će 6. i 7. decembra biti održan u Milanu. 

Crnadak će u četvrtak, 6. decembra prisustvovati otvaranju sastanka kada će se sudionicima obratiti predsjedatelj OESS-om Enzo Moavero Milanesi, predsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a George Tsereteli i glavni tajnik OESS-a Thomas Greminger.

Ministar će osim na plenarnom zasjedanju konferencije, sudjelovati i na ministarskom radnom ručku na kojem će se diskutirati o sigurnosti u regiji Mediterana.

Tokom konferencije u Milanu, Crnadak će imati odvojene sastanke sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm, ministrom vanjskih poslova Gruzije Davidom Zalkalianijem, te predstavnikom za slobodu medija OESS-a Harlemom Desirom, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministarsko vijeće je središnje tijelo za odlučivanje i upravljanje OESS-om.

Godišnji sastanak predstavlja priliku da ministri vanjskih poslova 57 zemalja članica OESS-a sagledaju i procijene sigurnosnu situaciju na euroatlantskom i euroazijskom području, kao i aktivnosti organizacije u svim njenim oblastima djelovanja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Grlić Radman: Članstvo u OECD-u bit će dokaz duboke transformacije Hrvatske

Crnadak: Schmidt radi za SNSD i Dodika i oni rade za njega

Crnadak: Problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH je njegov problem

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!