Stranačke aktivnosti     | 05.12.2018. 11:29 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković pozdravlja odluku i poziv generalnog tajnika NATO-a Jens Stoltenberga za aktiviranje Akcionog plana za ulazak BiH u NATO savez.

Akcioni plan za članstvo (MAP) predstavlja program pomoći i potpore zemljama koje se pripremaju za članstvo u NATO-u.

Pripreme i reforme uključuju pet oblasti: političku i ekonomsku, obrambenu i vojnu, financijsku, sigurnosnu i pravna pitanja.

Ako analiziramo oblasti u kojima je potrebno izvršiti reforme vidimo da se reforme u najvećem broju odnose na civilno društvo, dakle na aktualnu vlast. BiH je, u najvećoj mjeri, uradila obrambeno vojne reforme, to svjedoči učešće OS BiH u mirovnim misijama, tako da se o drugim oblastima trebaju pobrinuti oni koji su trenutno na vlasti.

BiH ovim pozivom dobiva prigodu da svoju dugogodišnju predanost realizaciji potrebnih reformi za članstvo u NATO savezu napokon privede kraju. Ovo će zasigurno biti snažna poruka svim investitorima, domaćim i stranim, da je BiH sigurna država u koju se može i isplati investirati a upravo je to ono što nam u ovom trenutku treba kako bismo zaustavili egzodus mladih obitelji iz naše zemlje. Kome to nije interes?, kaže se u priopćenju iz HS BiH.

Ured za informiranje

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HS BiH pozvao Schmidta da nametne sve zakone koji su BiH potrebni za rješavanje unutarnjih problema

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu