Najave     | 05.12.2018. 15:01 |

Mehmedović i Kadić na Parlamentarnoj konferenciji o WTO u Ženevi

FENA Saopćenje

ŽENEVA, 5. decembra (FENA) - Predsjedavajući Komisije za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šemsudin Mehmedović i zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH Sead Kadić učestvovat će na Parlamentarnoj konferenciji o Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), koja će 6. i 7. decembra biti održana u Ženevi.

Na konferenciji, koju zajednički organizuju Interparlamentarna unija (IPU) i Evropski parlament, raspravljaće se o mogućnostima i izazovima s kojima se suočava WTO, kao i o perspektivi najveće trgovinske organizacije na svijetu do 2030. godine, saopćeno je iz Parlamenta BiH.

Učesnicima konferencije, koja će biti održana pod motom "WTO: put naprijed“, obratiće se predsjednica IPU-a Gabriela Cuevas Barron, potpredsjednik Evropskog parlamenta Fabio Massimo Castaldo i predsjednik Generalnog savjeta WTO-a i stalni predstavnik Japana u WTO, ambasador Junichi Ihara. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Brnabić: Srbijanska oporba pokazala da ne poštuje građane

Zastupnica u parlamenta Novog Zelanda podnijela ostavku nakon optužbi za krađu u trgovinama

Turski parlament uklonio proizvode firmi Coca Cola i Nestle iz svojih restorana zbog podrške Izraelu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo