Servisne informacije     | 05.12.2018. 16:20 |

BIHAMK - Tokom noći zbog niskih temperatura moguća poledica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća uz relativno povoljne vremenske uvjete. Tokom noći zbog pada temperature može se očekivati formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, pa se preporučuje opreznija vožnja. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Od ostalih puteva sa atuelnim radovima i izmjenama u režimu saobraćaja izdvaja se: autoput A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. 

Na GP Bosanski Brod pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.  

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu