Bosna i Hercegovina     | 05.12.2018. 17:47 |

Komšić zahvalio Bratini na podsjećanju na Dan državnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio danas pismo članu Parlamenta Kanade Bobu Bratini u kojem ga je obavijestio da ga je dojmio njegov istup u kanadskom parlamentu u kojem je podsjetio na Dan državnosti BiH i civilizacijske vrijednosti na kojima je BiH zasnovana.

Uime bh. građana izrazio je zahvalnost kanadskom parlamentarcu te je u pismu napisao da njegovo iskazano priznanje predstavlja još jedan oblik snažne podrške prijateljske Kanade BiH u borbi za suverenitet, teritorijalni integritet i međunarodnopravni subjektivitet.

- Sretni smo što građani Kanade, a naročito građani grada Hamiltona, u BiH prepoznaju bogatstvo različitosti, odnosno njen multietnički i multikulturoški karakter koji BiH baštini od samog postanka - dodao je Komšić.

Napomenuo je i da rastući nacionalizam i ksenofobija u svijetu upućuju sva otvorena i multietnička društva da se tome zajedničkim snagama odupiru.

Stoga, kazao je Komšić, raduje ga što u tim naporima BiH ima iskrenog i pouzdanog prijatelja i saveznika, kao što ga je imala i prije 75 godina kada je izvojevana pobjeda nad fašizmom. 

- Unatoč geografskoj udaljenosti zbližavaju nas vrijednosti koje kroz svoju historiju promoviramo i koje ćemo nastaviti promovirati - dodao je Komšić.

Imajući u vidu aktivan angažman bosanske zajednice u kanadskom društvu, te naslanjajući se na prijateljske odnose između dviju država, Komšić je izrazio nadu za budućom političkom, ekonomskom i drugom saradnjom na dobrobit građana obiju zemalja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Komšić: Izmjene izbornog zakona dobre za poštenije izbore, sada se posvetiti drugim zakonima

Komšić: Odlazak književnog velikana Abdulaha Sidrana veliki gubitak za naše društvo i državu

Komšić: Odlična vijest za našu zemlju, hvala Evropskoj komisiji i zemljama članicama EU

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo