Kultura     | 06.12.2018. 09:46 |

Bugojanska publika uživala u predstavi „Plava ptica“

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 6. decembra (FENA) - Predstavom „Plava ptica“ (Maurice Maeterlinck), koju su ljubitelji pozorišta u Bugojnu mogli pogledati sinoć u maloj sali KSC-a, nastavljen je Teatarski internacionalni festival (TIFBU).

- To je moj master rad na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Priča prati dvoje djece, brata i sestru, koji žive u siromaštvu. Nemaju ništa, a željeli bi puno toga. I, sad je pitanje, šta je prava sreća za čovjeka? Da li je to neko materijalno zadovoljstvo, ili nešto drugo? – kazao je reditelj predstave Marko Vukosav.

Radi se, dodaje, o predstavi koja je nastala saradnjom Akademije umjetnosti iz Banje Luke, Studentskog pozorišta „Vlado Zeljković“ i Gradskog pozorišta „Jazavac“.

- Ekipu predstave čine moji prijatelji iz klase, i neki drugi prijatelji. Igraju: Lazar Petrović, Kristina Šikanić, Lea Sekulić, Senad Milanović, Tijana Jovanović, Marko Nedeljković i Aleksandar Runjić - naglasio je.

Po njegovim riječima, predstava je premijerno odigrana u julu ove godine u Gradskom pozorištu „Jazavac“ u Banjoj Luci, i do dolaska u Bugojno izvedena je tri puta.

- Dakle, plava ptica je tek izašla iz jajeta, i sad će da poleti, jer ima mnogo planova za budućnost - zaključio je.

Na kraju, kaže da su utisci s gostovanja u Bugojnu odlični, kao i prijem publike.

- To je razlog što se uvijek vraćam u ovaj grad, sudjelujući na festivalima i bijenalima, koji se organiziraju pod okriljem KSC-a i Teatra „Fedra“ – kazao je Marko Vukosav.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Festival TIFBU decembar dočekuje s mladim pozorišnim umjetnicima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo