Ekonomija     | 06.12.2018. 10:54 |

Poduzetnice iz Tuzle na Sarajevo Holiday Marketu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa priliku da svoje proizvode predstave imale su i žene-poduzetnice iz Tuzle, okupljene u sklopu udruženja "Bosper" koje godinama pruža podršku poljoprivrednim proizvođačima u tuzlanskoj regiji.

- U grupi nas ima dvadesetak i došle smo kako bi predstavile čitav niz proizvoda iz porodičnih gazdinstava. Učestvujemo na sajmovima i radimo prodaju na događajima. Jednostavno, to je dobra prilika da novi kupci prepoznaju naš kvalitet, te pronađu put za saradnju. "Bosper" ima bogato iskustvo rada u zajednici, te nam takva podrška otvara mogućnosti rada i nastupa na tržištu - kazala je Jasmina Šehić, poduzetnica koja svoju proizvodnju fokusira na proizvode od ljekovitog bilja, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Dodala je da mali proizvođači rade, poštuju standarde okoliša, donose siguran proizvod, koji nije prskan ili podložan različitim metodama. Vjerujem da je u tome velika šansa, u toj direktnoj vezi kupca i potrošača, iz čega se rađa povjerenje.

Šehić je istakla da na Sarajevo Holiday Marketu učestvuju u sklopu podrške USAID/Sweden FARMA II projekta.

- Više od dvadeset proizvođača će se smijeniti u kućici, što je dobra prilika za male proizvođače koji inače ne mogu obuhvatiti prodaju u toku trajanja cijelog događaja. Nadam se da ćemo u narednim godinama imati priliku da provedemo više dana u Sarajevu. Ljudi se interesuju za proizvode i postoji šansa. Mali proizvođači donose kvalitet, samo trebamo napraviti iskorak u distribuciji i prepoznatljivosti - zaključila je Šehić.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Lumiwings uspostavlja redovnu avioliniju Tuzla - Istanbul, karte u prodaji

U Komemorativnom centru Tuzla identificirane dvije žrtve proteklog rata bošnjačke nacionalnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo