Bosna i Hercegovina     | 06.12.2018. 13:41 |

Potvrđena prvostepena oslobađajuća presuda Amiru Ligati

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je donijelo drugostepenu presudu u predmetu 'Amir Ligata' kojom je kao neosnovana odbijena žalba Tužilaštva Bosne i Hercegovine, te je potvrđena prvostepena presuda Suda Bosne i Hercegovine od 10.08.2018 godine.

Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine, optuženi Amir Ligata oslobođen je optužbe da je počinio krivično djelo porezna utaja ili prevara.

Ligata je oslobođen optužbe da od 1. januara do 30. juna 2016. godine u Sarajevu, radeći u svojstvu direktora preduzeća „Carbo Trade“ d.o.o. Sarajevo, protivno odredbama člana 55. i 56. Zakona o porezu na dodanu vrijednost, kupcima nije izdavao račune (porezne fakture) za prodatu robu.

Također, oslobođen je optužbi da nije vodio oporezivi promet preduzeća u knjigovodstvenim evidencijama, odnosno da nije vodio evidenciju – Knjigu izlaznih faktura, kao ni evidenciju o poreznim prijavama, niti je obračunavao, prijavljivao i plaćao porez na dodanu vrijednost.

Optužnica ga je teretila da je opisanim radnjama oštetio proračun BiH za iznos od 40.821,00 KM, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

U Sudu BiH završeno ročište o produženju pritvora Debevcu i Mehmedagiću

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo