Bosna i Hercegovina     | 06.12.2018. 13:53 |

Skupština SBŽ-a usvojila Nacrt proračuna za sljedeću godinu

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 6. prosinca (FENA) - Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je na izvanrednoj sjednici Nacrt proračuna za 2019. godinu u iznosu od 217.795.700 maraka, što je za 1,52 milijuna maraka manje u odnosu na ovogodišnji proračun.

Ministar financija SBŽ-a Zoran Marković kazao je novinarima da je ovaj proračun realan, unatoč primjedbama koje su na iznos osnovice za obračun plaća uputili sindikati oko 5.300 uposlenih u organima državne uprave, pravosudnim i obrazovnim institucijama.

- Mi smo predvidjeli povišicu od tri posto, koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, a ove godine smo imali već jedno povećanje. To znači da smo u proračunu predvidjeli pet milijuna maraka više sredstava, a mora se znati da se za povećanje plaća vežu i druge stvari, tako da bismo županiju, sada kad smo je stabilizirali, doveli u problem - kazao je Marković novinarima.

Predsjedatelj Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina kazao je da su danas stečeni uvjeti da na redovitoj sjednici Skupštine bude razmatran prijedlog proračuna.

- Nadam se da ćemo imati dobar i kvalitetan proračun i da ćemo ga usvojiti prije isteka ove godine. Vjerujem da ćemo izbjeći odluku o privremenom financiranju, jer uvijek je bolje usvojiti proračun kako bi Vlada mogla krenuti s usvajanjem svih planiranih programa - kazao je Kvasina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HBŽ-a utvrdila Prijedlog proračuna za 2024. godinu

Usvojen Proračun Županije posavske za 2024. godinu, više novca za demografske mjere

Vlada HBŽ-a razmatrala nacrt županijskog proračuna za 2024. godinu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!