Bosna i Hercegovina     | 06.12.2018. 14:54 |

Krišto: Osigurati ravnopravnost naroda (VIDEO)

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Novoizabrana predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) pozvala je danas da se radi na osiguranju ravnopravnosti za sve narode u BiH jer smatra da bez toga ne može biti istinskog napretka države.

Na pitanje novinara da li izbor članova Kolegija Doma, u koji su osim Krišto izabrani još i Denis Zvizdić (Stranka demokratske akcije - SDA) i Nebojša Radmanović (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD), znači da je usaglašena parlamentarna većina, Krišto nije mogla jasno odgovoriti.

Krišto, koja je u prethodnom sazivu parlamenta također bila članica Kolegija Doma, dodala je da će za formiranje izvršnih vlasti uslijediti dogovori političkih partija oko programa budućeg djelovanja i od toga će zavisiti kako će izgledati nova parlamentarna većina.

- Ovakav izbor jeste naznaka te većine, ali o tome će govoriti predsjednici političkih stranaka koji su dobili povjerenje od naroda - pojasnila je.

Izborom članova Komisije za imenovanje Vijeća ministara, potvrdila je da su napravljene pretpostavke da se i taj posao obavi uz poštovanje propisanih rokova.

Pogledajte http://fena.ba/video/2378

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Kot0eiph9tYDALsD9MWUtKueG_p64TTi?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta