FENA biznis     | 06.12.2018. 14:47 |

Turistička zajednica KS podržala festival 'Kao nekad pred Božić'

FENA Saopćenje

 Inicijativom predsjednika Midhata Hubijara, Turistička zajednica Kantona Sarajevo po prvi put je podržala festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja "Kao nekad pred Božić 2018." koji je tradiconalno 19. put održan u Sarajevu. 

U Domu mladih, u punoj dvorani nastupila su poznata muzička imena iz Bosne i Hercegovine i regiona. Prazničnu atmosferu upotpunile su izvedbe Željka Bebeka, Krunoslava Kiće Slabinaca, Gorana Karana, Vlade Kalembera, Zorice Kondže, Matka Jelavića, Ive Amulića, Šime Jovanovac, Marine Tomašević, Paule Jusić, Antonele Malis, Izabele Martinović, te grupa "Stijene“.Publika je uživala u zvucima obrada tradicionalnih božićnih pjesama, klasičnih komada, pop i rok domaćih hitova, te obrada svjetskih božićnih evergreena. 

Festival je bio i prilika da Turistička zajednica Kantona Sarajevo svim posjetiocima prezentira ponudu grada i predstojeće zimske turističke sezone. 

Festival “Kao nekad pred Božić” izuzetno je važan ne samo za Sarajevo nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu jer prije svega doprinosi promociji i afirmaciji bosanskohercegovačke kulture i hrvatskog kulturnog identiteta u BiH, a posvećen je najljepšem i najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću.

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS predstavlja turističku ponudu na sajmu Arabian Travel Market

Turistička zajednica Grada Bihaća realizira projekat (Ne)vidljivi pejzaži

Magoda: Turistička industrija najdinamičnija grana prirede

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti