Servisne informacije     | 07.12.2018. 07:24 |

Oprezna vožnja zbog poledice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) - Niske temperature jutros pogoduju formiranju poledice na svim vlažnim lokalitetima, tako da se savjetuje oprezna vožnja. 

Na magistralnom putu M-18 Kladanj-Živinice u mjestu Stupari danas od 09.00 sati izvode se radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa, zbog čega će vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva s atuelnim radovima i izmjenama u režimu saobraćaja izdvaja se: autoput A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo