Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 07.12.2018. 21:14 |

U Tuzli večeras počela manifestacija 'Zimski grad'

FENA

TUZLA, 7. novembra (FENA) – Manifestacija pod nazivom „Zimski grad“ svečano je počela večeras na Trgu slobode u Tuzli, u prisustvu velikog broja građana.

Narednih mjesec dana na tom mjestu smjenjivat će se koncerti brojnih muzičkih grupa i estradnih ličnosti, uključujući i doček nove 2019. godine na otvorenom, a bit će upriličene i zabave za djecu i mlade. Sve će biti popraćeno odgovarajućom gastronomskom ponudom, rečeno je Feni.

Već sutra u „Zimskom gradu“ nastupit će hrvatski kantautor Jasmin Stavros, 10. decembra publiku će zabavljati Goca Tržan, a dan poslije koncert će imati Al Dino. U nedjelju, 16. decembra na Trgu slobode nastupit će Lena Kovačević, 20. decembra Amel Čurić, a 26. decembra Crvena jabuka.

Stand up komedija Peđe Bajovića na programu je 17. decembra, dok će novogodišnji doček biti organizovan uz Plavi orkestar. Toga dana u prijepodnevnim satima za najmlađe Tuzlake i njihove goste bit će organizovana Dječija nova godina.

Kulturno-umjetnička društva će također imati značajnu ulogu u stvaranju prazničnog raspoloženja prezentacijom svojih igara i plesova.

Zimski grad se održava u organizaciji Udruženja Magic Factory, Life stylea i Venus Amice, a uz podršku Gradske uprave. U mjesec dana u sklopu „Zimskog grada“ obilježit će se Advent – sve do katoličkog Božića, Nova godina, te pravoslavni Božić.

– Cilj manifestacije „Zimski grad“ je stvaranje zanimljivog ugođaja ljudima koji žive u ovom gradu, ali i drugima s područja TK, te gostima grada Tuzle – izjavio je Boris Balta, član organizacijskog tima manifestacije.

Središnji dio „Zimskog grada“ krasi svjetleća fontana visine pet metra, kao i velika novogodišnja jelka.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana