Svijet     | 08.12.2018. 12:41 |

Rouhani: Iran je suočen s 'ekonomskim terorizmom' Washingtona

FENA Internet

TEHERAN,  8. decembra (FENA) - Iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio je da su američke sankcije protiv Islamske Republike "ekonomski terorizam", dok je pokušao da stvori jedinstveni front protiv američkih kaznenih mjera na sastanku s regionalnim zvaničnicima u subotu.

- Američke nepravedne i nelegalne akcije protiv časne iranske zemlje pogađaju naš narod u čistom aktu terorizma - izjavio je Rouhani u govoru koji je prenosila iranska državna televizija.  

On je govorio na konferenciji o terorizmu i regionalnoj saradnji kojoj su prisustvovali predsjednici parlamenata iz  Afganistana, Kine, Pakistana, Rusije  i Turske.

- Ekonomski terorizam ima za cilj stvoriti paniku u ekonomiji, a i strahove u ostalim zemljama kako bi ih spriječio da ulažu u našu zemlju - izjavio je Rouhani.

- Suočavamo se se sa sveobuhvatnim napadom koji ne samo da prijeti našoj našoj nezavisnosti i identitetu, nego također ima za cilj prekid naših dugogodišnjih veza s drugim zemljama - izjavio je iranski predsjednik, prenosi AFP.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Austin poručio Gallantu: U Gazi broj civilnih žrtava 'previsok', a humanitarna pomoć 'preniska'

Iran ocijenio rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o Gazi kao pozitivan, ali nedovoljan korak

Netanyahu otkazao posjetu izraelske delegacije Washingtonu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom