Stranačke aktivnosti     | 08.12.2018. 15:11 |

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

U organizaciji Ureda zastupnice u Europskom  parlamentu, Željane Zovko u Bruxellesu je održan okrugli stol na temu „Proširenje EU-a na Zapadni Balkan, mladi, te utjecaj rezolucije Europskog parlamenta - slučaj Bosna i Hercegovina“ na kojemu je sudjelovala Mladež HDZ-a BiH.

 Sudionici okruglog stola bili su mladi iz cijele Bosne i Hercegovine, stalni izvjestitelj Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Preda te predstavnici nevladinih organizacija.

Članovi Mladeži HDZ-a BiH aktivno su sudjelovali u svim raspravama koje su vođene te snažno podržali Europski put Bosne i Hercegovine, poštivanje vladavine prava te hitno donošenje izbornog zakona koji će se temeljiti na ravnopravnosti i legitimnom predstavljanju sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini.

Tijekom konferencije sudionici su još jednom potvrdili svoju nedvosmislenu podršku europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine te naglasak stavili na pozitivan utjecaj rezolucija Europskog parlamenta u kontekstu položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

U svome obraćanju zastupnica Zovko je ukazala na ključne probleme u funkcioniranju Bosne i Hercegovine te poruke koje treba slijediti kako bi postala zemlja mira i stabilnosti, u okviru modernih europskih federalnih rješenja.

Članovi Mladeži HDZ-a BiH ovom su prilikom posjetili Europske institucije i upoznali se s njihovim radom.

Nakon konferencije održano je snimanje „Iz srca Europe“ sa skupinom mladih u TV studiju Europskog parlamenta na kojemu je sudjelovala članica Mladeži HDZ-a BiH i zastupnica u Skupštini Županije Posavske Anita Mikić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost NiP-a Mostar

Mladež HDZ-a BiH: Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta