Sport     | 08.12.2018. 19:07 |

Završen' Božićni kup 2018', plivači Zrinjskog osvojili 29 odličja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. prosinca (FENA) - U organizaciji Akademskog plivačkog kluba "Zrinjski" Mostar, u subotu je na bazenu Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, sedmi put za redom, održano međunarodno natjecanje 'Božićni kup 2018'.

Natjecanje je otvorila savjetnica u Uredu predsjednika Vlade HNŽ-a Tanja Vučić Tomić koja je pohvalila rad i rezultate APK Zrinjski Mostar, istaknuvši kako županijska vlada ima i imat će sluha za institucije i klubove koje skrbe o pravilnom psiho-fizičkom razvoju djece i mladih, priopćeno je iz APK Zrinjski Mostar.

U svečanom defileu prije početka natjecanja bili su plivačice i plivači iz 12 klubova (ukupno 124 natjecatelja) koji su se, raspoređeni u četiri kategorije, natjecali u disciplinama: 50m i 100m slobodno, prsno, leđno i delfin, te 100m i 200m mješovito.

APK Zrinjski predstavljalo je 30 plivača koji su ukupno osvojili 29 odličja, i to: 10 zlatnih, 12 srebrnih i 7 brončanih odličja.

Medalje su osvojili: Kristijan Alpeza (3), Ana Marinčić (3), Klara Komadina (3), Iva Komadina (3), Petar Lasta (3), Mateja Pehar (3), Rahela Pandža (3), Klara Karamatić (2), Lucija Marinčić (1), Marjan Maro Zovko (2), Mia Previšić (1), Matea Pavlović (1) i Ivan Ivanković (1).

Natjecanje je održano po pravilima Međunarodne federacije vodenih sportova – FINA i Plivačkoga saveza BiH.

Uz domaćina - plivače APK 'Zrinjski' Mostar, na ovogodišnjem Božićnom kupu u Mostaru su sudjelovali klubovi: 'Jadran' iz Splita, 'Aqua', 'Bosna', 'Novi Grad', 'Sharks' i 'Sport Time' iz Sarajeva, 'Velež' i 'Orka' iz Mostara, 'Leotar' iz Trebinja, 'Leptir' iz Fojnice i 'Zmaj-Alpamm' iz Tuzle. 

Tri prvoplasirana natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji u svim disciplinama  nagrađena su medaljama. Najvrijednije rezultate prema FINA tablicama imali su Lana Pudar iz 'Orke' i Amar Šapčanin iz 'Sport Timea', zbog čega su im uručene i novčane nagrade.

Suorganizatori natjecanja bili su Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i Sportski savez grada Mostara.

APK Zrinjski već nekoliko godina izuzetno uspješno surađuje s Hrvatskim plivačkim savezom, a ove godine natjecanje je pratio proslavljeni hrvatski plivač, danas tajnik Saveza Tomislav Karlo.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'