Servisne informacije     | 09.12.2018. 09:00 |

Poledica na putevima u višim predjelima i mostovima, magla uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište, dok na izraženu poledicu upozoravamo na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar. Mjestimična poledica moguća je i na ostalim putnim pravcima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na putnim pravcima: Zenica-Doboj, Konjic-Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica, Olovo-Tuzla-Orašje i Teslić-Doboj-Tuzla. Sitniji odroni zemlje ili kamenja su u usjecima, kao i na planinskim prijevojima.

Vozačima se na svim putnim pravcima savjetuje da voze oprezno uz podsjećanje  da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćava BIHAMK.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana