Bosna i Hercegovina     | 09.12.2018. 18:02 |

Zagađenje zraka u Sarajevu - Na snazi epizoda 'Pripravnosti'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Prema odredbama Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti u Kantonu Sarajevo, trenutno je na snazi epizoda „Pripravnosti“ - navodi se u saopćenju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Dodaje se da je tokom predhodnog dana došlo do prestanka rada web stranice kvalitetzraka.ba zbog kvara na serveru. U toku je otklanjanje kvara.

Građani sve podatke o mjerenjima stanica za monitoring kvaliteta zraka mogu pratiti na stranici Federalnog hidrometerološkog zavoda http://www.fhmzbih.gov.ba.

U saopćenju se navodi da pokazatelji mjerenja zagađujućih tvari u zraku na području Kantona Sarajevo bilježe prekoračenja koncentracija PM10 (dozvoljeno 57,5 μg/m3) na svim mjernim stanicama.

Ostali praćeni parametri za ovaj period ne bilježe prekoračenja za tolerantne satne niti dnevne vrijednosti propisane Pravilnikom o načinu vršenja monitoringa kvaliteta zraka i definiranju vrsta zagađujućih materija, graničnih vrijednosti i drugih standarda kvaliteta zraka.

J.U. Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo će nastaviti kontinuirano vršiti mjerenja i obavještavati građane o svim eventualnim promjenama - saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana