Bosna i Hercegovina     | 10.12.2018. 15:55 |

Otvorena renovirana zgrada Ginekologije u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 10. prosinca (FENA) - Renoviranu zgradu Ginekologije i porodiljstva, koja se nalazi u krugu Javne zdravstvene ustanove "Zdravstveni centar Brčko", obišli su u ponedjeljak predstavnici Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, zajedno s menadžmentom i liječnicima navedene bolnice.

"Drago mi je da se kroz ovaj vid pokušalo doći do uvjeta koji su primjereni jednom ovakvom zdravstvenom objektu. Mislim da smo napravili bolje i kvalitetnije uvjete kako za pacijente tako i za osoblje", rekao je tom prigodom gradonačelnik Siniša Milić.

Dodao je kako preostaju dodatna ulaganja u opremu i kadrove kako bi se zdravstvo dovelo na razinu koja se od njega i očekuje te izrazio nadu da će nakon toga biti kompletiran ovaj bolnički odjel.

Ravnatelj Zdravstvenog centra Brčko Nihad Šibonjić istaknuo je kako su prilikom renoviranja obnovljene prostorije Ginekologije, od nekadašnje jedne napravljene dvije operacijske dvorane, nabavljena moderna oprema u operacijskoj dvorani, novi operacijski stolovi i lampe.

"Mislim da smo uspjeli s relativno malim sredstvima dobiti bolje uvjete za trudnice i bebe. Očekuju nas završni radovi, a spreman je tender za novu sobu za trudnice s infektivnim bolestima koje moraju biti izolirane", dodao je Šibonjić.

Voditelj Ginekologije u Brčkom Slavko Nikić kazao je da se tijekom godine rodi oko 800 beba, te da sada u rađaonici postoje četiri odvojena boksa i da je intencija da se porođaji rade u prisutnosti muža.

"Imamo obećanje da ćemo dobiti i novi 4D ultrazvuk i dva nova uređaja za anesteziju. Pokrivamo rad ovdje u Bolnici i dvije smjene u Domu zdravlja, a idemo i na teren u Brezik, Bijelu i Maoču. S novim uvjetima moći ćemo dati i više", dodao je Nikić.

Predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta BiH Sabrija Čandić naglasio je kako Vlada i Odjel čine ogromne napore da osiguraju kvalitetnije uvjete za rad, ali i dostupnije usluge osiguranicima, što pokazuje i renoviranje ovoga objekta, priopćeno je Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Održana Konferencija ministara za područje zdravstva u BiH

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu