Bosna i Hercegovina     | 11.12.2018. 15:59 |

Usvojena odluka o privremenom financiranju HBŽ-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 11. prosinca (FENA) - Na današnjoj sjednici Vlade Hercegbosanske županije usvojena je odluka o privremenom financiranju Hercegbosanske županije od 1. siječnja do 31. ožujka 2019. godine u iznosu od 16 milijuna maraka.

Predloženi iznos sredstava iz odluke bit će dovoljan za pokriće izdataka za bruto plaće i naknade, materijalne izdatke i dospjele kredite, kao i dijela potpora koje se u tom razdoblju izvršavaju, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Odlukom, koja će biti upućena u skupštinsku proceduru, utvrđuju se i rashodi i izdatci koji su potrebni za izvršavanje obveza za glavnice i kamate po kreditu od Međunarodnog monetarnog fonda, OPEC-a za škole i komercijalnog kredita za izgradnju i rekonstrukciju cesta, a koji po zakonu imaju prioritet u izvršavanju proračuna.

Vlada je usvojila i Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o privremenom financiranju Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije u prva tri mjeseca 2019. Godine, u iznosu od 7 milijuna maraka, koja će, također, biti upućena u skupštinsku proceduru.

Poslije razmatranja, usvojena je i Odluka o davanju prethodne suglasnosti na cjenik šumskih drvnih sortimenata za 2019. godinu u Šumsko-gospodarskom društvu "Hercegbosanske šume" Kupres, kao i rješenje o imenovanju članova Policijskog odbora u Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegbosanske županije.

Usvojena je i Odluka o vršenju popisa kod korisnika proračuna Hercegbosanske županije te rješenje o imenovanju Središnjeg popisnog povjerenstva HBŽ-a, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Vladi HBŽ-a upriličen prijam za novu Miss Hrvatske Tomislavu Dukić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta