Bosna i Hercegovina     | 11.12.2018. 18:37 |

Održan mini festival 'Mladi pjesnici protiv ovisnosti'

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 11. prosinca (FENA) - U Ćorovića kući u Mostaru u utorak je upriličen mini festival "Mladi pjesnici protiv ovisnosti", u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) Prosvjeta Mostar.

Na festivalu su sudjelovali pjesnici, sudionici književnog natječaja na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, koje je za mostarske osnovnoškolce raspisalo SPKD Prosvjeta Mostara uz potporu Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Ovom prigodom promoviran je i zbornik radova "Mladi pjesnici protiv ovisnosti" u kojemu je objavljeno pedesetak najboljih učeničkih radova pristiglih na spomenuti natječaj.

Glavni tajnik SPKD Gorana Kosanić kazao je kako su pristigli radovi bili iznimno dobri te da je stručni žiri imao "pune ruke posla" pri odabiru najuspješnijih. Nagrade su dodijeljena za prva tri mjesta, dok su priznanja dobili svi sudionici knjiženoga natječaja.

Kosanić je dodao kako je cilj mini festival bio potaknuti mlade pjesnike da pišu o problemima današnjice, kao i da se alarmira mlade, odnosno podigne svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

U okviru festival "Mladi pjesnici protiv ovisnosti" psiholog i voditelja Kluba liječenih ovisnika Marko Romić održao je predavanje, a prikazan je i dokumentarni film o iskustvima liječenih ovisnika.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Večer sjećanja povodom 100. godišnjice smrti Alekse Šantića

U 'Prosvjeti' otvorena izložba posvećena velikom sarajevskom i bh. graditelju Milošu Miladinoviću

Izložba 'Naslovne stranice u triptihonu' otvorena u prostorijama SPKD 'Prosvjeta'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo