Regija     | 11.12.2018. 18:58 |

Haradinaj: Za sada bez novih mjera za Srbiju

FENA Saopćenje

PRIŠTINA, 11. prosinca (FENA) - Vlada Kosova danas nije donijela odluku o uvođenju novih mjera za Srbiju iako je premijer Kosova Ramush Haradinaj najavio prije par dana da će protiv Srbije, osim od 100 posto na uvoz srbijanske robe, poduzeti i druge teže mjere.

Haradinaj je novinarima danas nakon sjednice kosovske vlade rekao da spisak mjera postoji, ali nije precizirao o čemu se točno radi.

-Akcije Srbije su bile agresivne, opasne ne samo za naše funkcioniranje kao države, nego i za našu stabilnost, zbog toga smo uveli  takse od 100 posto. Mi imamo identificirane nove moguće mjere, ali nismo, ja bih rekao u toj trci tko šta više radi. Zainteresirani  smo da to malo smirujemo, a i spremni smo da riješimo sva otvorena pitanja između Kosova i Srbije, a verujem da se i pitanje taksi može riješiti uz priznanje Kosova od strane Srbije -  rekao je Haradinaj nakon sjednice Vlade.

Kosovo je naime 6. studenog poslije glasovanja u Interpolu uvelo trošarine od deset posto za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a 21. studenoga Vlada Kosova povećala je trošarine na 100 posto.

I pored pritisaka i poziva da se taksa ukine, Haradinaj je izjavio da će ona biti ukinuta tek kada Srbija prizna nezavisnost Kosova.

Kosovski premijer je na konferenciji za medije rekao i da na Sjeveru funkcionira država Kosovo kao i da vjeruje da su Srbi na Sjeveru Kosova žrtva Beograda, prenosi rtk2.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Dačić: Kosovo će u svibnju biti primljeno u Vijeće Europe?

Priština dobila zeleno svjetlo: Prihvaćena preporuka da Kosovo bude primljeno u Vijeće Evrope

Strasbourg: Danas rasprava u Vijeću Europe o Kosovu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom