Sport     | 11.12.2018. 21:12 |

Bilijar - Pehlivanoviću trofej Balkan toura u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) - Sanjin Pehlivanović, najbolji bh. igrač bilijara, osvojio je trofej na turniru Balkan tour koji se odigrao u Sarajevu, u prostorijama SBK Predator. Na turniru su učestvovali najbolji igrači Balkana, njih čak 87, a igralo se u disiplini „9“, saopćeno je iz Bilijar saveza BiH. 

U izuzetno uzbudljivom finalu Pehlivanović je savladao legendu evropskog bilijara, Šandora Tota (Srbija), 9:6. To je bila sedma pobjeda evropskog juniorskog šampiona, i ujedno i njegov najneizvjesniji meč jer je u prethodnih šest (izgubio ukupno devet partija). 

Na trećem mjestu završili su Srbijanac Đorđe Pecelj i Slovenac Matjaž Erčulj. 

Ovo je bilo drugo kolo Balkan toura, prvo se igralo u Čačku (Srbija), a preostala su još takmičenja u Zagrebu (Hrvatska), Kranju (Slovenija), Podgorici (Crna Gora) i Skoplju (Makedonija). 

Pehlivanović je inače pobjednik prošlogodišnje sezone Balkan toura. 

Za evropskog juniorskog šampiona već mjesecima nema odmora. Nakon što je Svjetsko juniorsko prvenstvo (za igrače do 19 godina) u Rusiji završio na devetom mjestu, 17-godišnji Sarajlija osvojio je prestižni Zagreb open. 

Sanjin je već otputovao za Katar gdje će, u Dohi, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u bilijaru na kojem će se naći najveća imena iz svih dijelova planete, saopćeno je iz ovog saveza.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Avdić: Ponosni smo na Pehlivanovića, naša podrška neće izostati

Terzić i Piknjač osvojili Kup BiH u bilijaru

Bilijar - Piknjač osvojio bronzu, reprezentacija u četvrtfinalu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo