Kultura     | 12.12.2018. 08:54 |

Knjiga.ba: Za blagdane poklonite knjigu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) - Online knjižara Knjiga.ba za predstojeće blagdane predlaže ljubiteljima pisane riječi da kao blagdanski poklon odaberu neke od naslova iz te knjižare. 

Neki od preporučenih naslova su "Richard Doetsch - 13. Sat", "Eric Kurlander - Hitlerova čudovišta - Povijest nadnaravnoga u Trećem Reichu", "Grupa autora - EKV - Biografija, diskografija, Milan, Margita, Bojan, tekstovi sa akordima + mp3".

"Richard Doetsch - 13. Sat"

Nick Quin uhapšen je i optužen za ubojstvo svoje žene. Oružje s kojim je počinjen zločin pronađeno je s njegovim otiscima prstiju u prtljažniku njegova automobila. Nick ne razumije što se događa. Zna da je Julija mrtva - vidio je njezino krvavo tijelo i ranu hitca iz pištolja na njezinoj glavi – paraliziran je od šoka, i u potpunosti nevin. U 9 sati navečer, 28. srpnja, u sobu za ispitivanje ulazi sijedokosi muškarac i postavlja Nicku jedno jedino pitanje: bi li spasio Juliju da može izaći odande? Zlatni talisman koji će Nick od njega dobiti omogućit će mu da se vrati kroz vrijeme, sat po sat, 12 sati. Sa svakim satom unazad, Nick pronalazi nove dokaze koji upućuju na Julijina pravog ubojicu. Iznenađujući i posve originalni triler koji spaja fantastične elemente i uzbudljivu i do posljednje stranice neizvjesnu priču. “13. sat” je čista zabava - prepun obrata, napetih situacija, nevjerojatnih otkrića i neočekivanih raspleta.

"Eric Kurlander - Hitlerova čudovišta - Povijest nadnaravnoga u Trećem Reichu"

Eric Kurlander, cijenjeni američki povjesničar i veliki poznavatelj suvremene njemačke povijesti, u knjizi Hitlerova čudovišta pronicljivo i pedantno prikazuje cjelovitu povijest nadnaravnoga u nacističkoj Njemačkoj – istražujući okultne ideje, ezoteričnu znanost i poganske religije koje je u službi održavanja vlasti propagirao Treći Reich.

Razmišljanje u okvirima nadnaravnoga bilo je neraskidivo povezano s nacističkim projektom. Za potrebe preoblikovanja njemačke politike, kulture, znanosti i religije, režim se pozivao na astrologiju, paranormalno, mitologiju, arijsko-germansko poganstvo, vračanje, čudesna oružja i izgubljena kraljevstva. Iako je opčinjenost nacista okultnim općepoznata, danas se često odbacuje ili kao Himmlerova osobna opsesija ili kao nekakav novi element koji se pretjerano naglašava. Autor otkriva složene odnose između Trećega Reicha i nadnaravnoga, istražujući načine na koje su se Hitler i nacistički vrh služili nizom različitih okultnih postupaka kako bi stekli vlast, oblikovali propagandu i pokušali ostvariti snove o rasno čistome carstvu. Kurlanderovo djelo predstavlja istodobno stručan i provokativan prikaz ove teme te kritički duboko uranja u najmračniju bit nacističke Njemačke.

"Grupa autora - EKV - Biografija, diskografija, Milan, Margita, Bojan, tekstovi sa akordima + mp3". Sve o jednom od najpopularnijih bendova u bivšoj državi na jednom mjestu.

Još više zanimljivih naslova moguće je pronaći na adresi Knjiga.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Knjiga.ba predstavlja nove zanimljive naslove iz ponude

Hadžimehmedović: Pomogli smo online rad više od 170 obrazovnih institucija

Knjiga.ba: Roman Vesne Dedić 'Ne dam te' najtraženiji naslovu u junu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta