Svijet     | 12.12.2018. 09:03 |

Nakon pucnjave centar Strasbourga opustio, božićni štandovi se ispraznili

FENA Internet

STRASBOURG, 12. decembra (FENA) - Nekoliko minuta nakon pucnjave na Božićnom sajmu u Strasbourgu u kojoj su u utorak navečer najmanje dvije osobe ubijene a dvanaest je ranjeno, središte grada je opustjelo, štandovi se ispraznili i zavladao je muk koji bi povremeno narušile tek sirene hitne medicinske službe, javljaju agencije. 

"Bili smo na trgu Kleber, bilo je oko 20.00 sati. Čuo sam pucnjavu, nastala je panika i ljudi su se razbježali", rekao je Fatih. Dok je i sam bježao vidio je tri ranjene osobe koje su ležale na tlu u ulici s trgovinama, nekoliko metara od velikog božićnog drvca sa svjetlećim ukrasima postavljenog u središtu grada u prigodi sajma, javlja France Presse. 

Dvadesetdevetogodišnji napadač koji je otprije poznat policiji i ima dosje, došao je po mostu Corbeau u staru gradsku jezgru Strasbourga, gdje se održava Božićni sajam koji privlači turiste iz čitavog svijeta i otvorio vatru u ulici Orfevres. Po zadnjem policijskom izvještaju objavljenom sinoć u 23.30 sati po srednjoevropskom vremenu, ubio je dvoje i ranio dvanaest ljudi, među njima šestero teško.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Parlamentarna skupština danas glasa o izvješću kojim se preporuča članstvo Kosova u Vijeću Europe

Pucnjava u Tuzli, počinioci uhapšeni

Naoružani čovjek ubio četiri osobe u pucnjavi na gruzijskoj pijaci

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta