Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 12:55 |

Prlić:Fokusirajte se na rješavanje problema u Hrvatskoj, ostavite BiH na miru

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) - Lana Prlić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH reagovala je na raspravu o usvajanju Deklaracije o položaju Hrvata u BiH u hrvatskom Saboru.

- Hrvatska vlast, ako nastavi ovakvom pogubnom politikom za svoje građane koji masovno odlaze, uskoro će morati donositi rezoluciju u Saboru o Irskoj i Njemačkoj i petljati se unutrašnje odnose i uređenje.

Ukoliko se vlasti u Hrvatskoj vode svojim antidemokratskim i antieuropskim rezolucijama, onda bi trebali zabraniti glasanje za više od 300.000 hrvatskih građana, koji se ne izjašnjavaju kao Hrvati u Republici Hrvatskoj, a imaju uticaja na izbor predsjednika Republike Hrvatske - smatra Prlić. 

Ističe da osnovno ljudsko pravo da bira i bude biran i rezolucije koje negiraju to pravo svakom građaninu BiH su anticivilizacijske.

- Dakle, dragi susjedi, fokusirajte se na rješavanje nagomilanih problema u privredi, stepenu sloboda i sigurnosti, lošeg kurikularnog sistema u obrazovanju, katastrofalnog stanja u zdravstvu, ministara koji su u očitim sukobima interesa...,a ostavite Bosnu i Hercegovinu na miru - navodi se u izjavi Prlić, saopćeno je iz SDP-a BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana