Sport     | 12.12.2018. 13:36 |

Sparsi u derbiju 11. kola ABA 2 lige sutra dočekuju MZT Skoplje

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) - Košarkaši Sparsa sutra u dvorani Grbavica dočekuju makednoski MZT Skoplje u derbi susretu 11. kolu ABA 2 lige.

Bosanskohercegovački predstavnik ove sezone s velikim uspjehom nastupa u regionalnom takmičenju u kojem  trenutno na tabeli dijeli drugu poziciju upravo s ekipom MZT-a s jednakim omjerom -  sedam pobjeda i tri poraza.

Trener Sparsa Marko Trbić na pres-konferenciji ja kazao da je "MZT kvalitetan i napadački ubjedljvo najbolji tim u ligi, s porosječnih 92 poena po utakmici". 

- MZT je sastavljen od nekoliko iskusnih igrača i dva Amerikanaca. Znamo da ćemo morati da  odigramo na jako visokom nivou ako želimo da ih pobijedimo. U posljednje dvije utakmice nismo bili na svom nivou,  mislim da je to, prije svega, posljednica pauze koju smo imali u prvenstvu. Trenirali smo bez četiri reprezentativca, te povijeđenog Sandija Grubeliča. Nismo bili u punom sastavu, ali se nadam da će nas ovih nekoliko dana treninga vratiti u pravu formu i da ćemo sutra odigrati na svom nivou i pobijediti - kazao je Trbić.  

Jadan od ključnih igrača Sparsa Stefan Glogovac kazao je da MZT na visokim pozicijama ima dva veoma kvalitetna igrača - Andriju Bojića i Ivu Ivanova.      

- Na nama je težak zadatak da ih zaustavimo. Međutim, mi smo poznati da u ovoj sezoni ABA 2 lige igramo jednu od boljih odbrana. Dobro smo trenirali ove sedmice, pokušaćemo da ih zaustavimo i primimo što manji broj poena i samim tim pokušamao ostvariti pobjedu - kazao je Glogovac. 

Susret Spars - MZT Skoplje igrat će se sutra u dvorani Grbavica od 17.00 sati.

Drugi bh. predstavnik u ABA 2 ligi - Zrinjski u 11. kolu sutra gostuje u Vršcu protiv istoimenog protivnika.

Parovi 11. kola ABA 2 lige:
danas:
Dynamic - Lovćen 1947 (18.00)
Rogaška - Sixt Primorska (19.00)
Sutjeska - Borac (19.00)
13. decembra:
Spars - MZT Skoplje (17.00)
Vršac - Zrinjski (18.00)

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo