Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 13:23 |

Decembarski dani Udruženja ABC u znaku humanitarnih akcija

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 12. decembra (FENA) - Tradicionalna humanitarna manifestacija "Decembarski dani Udruženja ABC“ bit će održana od 17. do 21. decembra, a u okviru nje realizirat će se tri humanitarne akcije. Članovi Udruženja već treću godinu upravo na ovaj način pomažu socijalno najugroženije stanovnike Bihaća.

-U okviru 'Decembarskih dana Udruženja ABC' paralelno provodimo tri humanitarne akcije. Prva je 'Obrok pažnje' koja je usmjerena prema socijalno ugroženim porodicama na području grada Bihaća. Druga se zove 'Kutija iznenađenja' i njome želimo obradovati najmlađe sugrađane, koji nažalost nemaju životne uslove kao njihovi vršnjaci. Posljednja je 'Staklena kutija' u kojoj prikupljamo donacije naših sugrađana i pomažemo rješavanju nekog problema - rekla je članica Udruženja ABC Ilda Alibegović.

Članovi Udruženja, njihovi partneri i prijatelji nadaju se kako će i ove godine imati neophodnu podršku brojnih građana Bihaća, uspješnih privrednika, ali i političkih predstavnika i stranaka.

-Građani se mogu uključiti u akciju i pozivom na naš broj telefona, dolaskom u prostorije Udruženja, ili putem maila, odnosno društvenih mreža. Neophodno je da nam dostave neke od podataka i adresu stanovanja socijalno ugroženih komšija, prijatelja ili rođaka, kojima ćemo svi zajedno pokušati pomoći - napomenula je također članica Udruženja Samira Čirić.

Istaknuto je da Udruženje ovog decembra obilježava šest godina postojanja sa željom da se nastavi dosadašnjim putem, s obzirom da je u prethodnom periodu realizirana trocifrena brojka kulturno-humanitarnih manifestacija.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu