Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 13:56 |

STŠ "Kemal Kapetanović" Kakanj dobila fiskulturnu salu nakon 42 godine

FENA Saopćenje

 

KAKANJ/SARAJEVO, 12. decembra (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović sa saradnicima, u pratnji v.d. načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive, obišao je novu sportsku dvoranu u ovom gradu, čija je izgradnja u završnoj fazi.

Sinanović i Šljivo ovom prilikom su razgovarali o primopredaji, održavanju, načinu korištenja i drugim pitanjima vezanim za novoizgrađeni objekat.

Kakanjski sportisti i sportski klubovi će zahvaljujući novoj dvorani imati bolje uslove za rad, a dvoranu će koristiti i učenici Srednje tehničke škole "Kemal Kapetanović", koja će nakon 42 godine konačno dobiti salu za tjelesni odgoj.

Izgradnja dvorane zajednička je investicija Vlade ZDK i Općine Kakanj vrijedna 1,5 miliona KM, od čega je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK obezbijedilo 700.000 KM.

Dvorana će imati terene za košarku, nogomet, rukomet i odbojku, svlačionice, fitnes salu i teretanu. Građevinski radovi su završeni, a preostalo je još da se izvrši nabavka mobilijara i sportskih rekvizita, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana