Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 15:08 |

Održana svečana promocija diplomanada Filozofskog fakulteta SUM-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. prosinca (FENA) - Svečana promocija i dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je u srijedu u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.

Promoviran je 451 diplomand, od kojih je 284 prvostupnika, 166 magistara i jedan magistar specijalist, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskoga fakulteta.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić istaknuo je kako je za diplomande ovo veliki uspjeh, diploma koju su danas primili te zvanje kojeg nose je svojevrsni zapis jednog vremena, jedne generacije.

- Zapis je onih koji su proveli godine na Filozofskom fakultetu i koji će to činiti i dalje. Ne sumnjam kako ćete ostaviti mnoge zapise i tragove svojim talentom, znanjem, kompetencijama, vještinama i radom u ovoj našoj zemlji, susjedstvu i još dalje i, da ćete na taj način pronositi dobar glas o ovom Fakultetu i ovom Sveučilištu na ponos svih nas - kazao je rektor Tomić.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić naglasio je važnost širenja znanja i kompetencija te da upravo diplomandi moraju biti svjetlo današnjega društva.

- Nemojte podleći općoj bezvoljnosti nego iskoristite mladenačke potencijale ujedinjenim sa znanjem što ste ga stekli višegodišnjim napornim zalaganjem. Tako ćete ovom društvu dati novi zamah i osigurati mu svjetliju budućnost. To od vas očekuju vaši roditelji, vaši odgajatelji, učitelji, nastavnici i profesori. Svojim svjetlom budite nadahnuće naraštajima koji dolaze poslije vas - poručio je dekan Musić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta